Tillgänglighet

På Daftöland vill vi skapa glädje för alla, med eller utan funktionsvariationer. Denna sidan är för dig som vill ta reda på information som kan förenkla planeringen och genomförandet av vistelsen hos oss. Om du inte hittar det du söker här kan du antingen söka på din fråga under "frågor & svar" som du hittar en ikon för nere till höger eller kontakta oss via mail.

Tillgänglighet i parken

Tillgänglighet i parken

Entrén är bred och marken inne i parken har ett lättframkomligt underlag. Marken är till viss del kuperad men det finns alternativa vägar som gör det lätt för vagnar och rullstolar att ta sig fram. 

De flesta attraktioner och restauranger har ramper eller ligger i markplan. I de attraktioner som inte har ramper kommer personalen hjälpa till med det som krävs för att alla ska kunna uppleva en åktur. 

När det genomförs någonting på Stora scenen finns plats för rullstolar högst upp/längst bak och platserna behöver inte förbokas. 

Ledsagare

Ledsagare

För personer med funktionsvariationer som behöver ledsagare ges fritt inträde till en ledsagare per barn. I entrén får ledsagaren ett armband att visa upp. Barnet kan ha med flera vuxna som turas om att vara ledsagare till barnet. Alla vuxna får då ett armband men det är en person av de vuxna som går in gratis.

Det är bra om ledsagaren eller personen med funktionsvariation kan visa upp något form av intyg där diagnosen eller funktionsvariationen framgår. Med armbandet får ni gå in till attraktionen via utgången om barnet har svårt att stå i kö eller behöver extra stöd att komma i/ur attraktionerna. Det går bra att sitta kvar i attraktionen om ni vill åka den fler gånger (max 2 åk)

Vanligtvis tillåter vi inte att ta med hundar eller andra husdjur in i nöjesparken men en ledsagarhund får naturligtvis följa med in. Vagn och skrindor får självklart också tas med in. 

Paus och återhämtning

Paus och återhämtning

Det finns ett utrymme vid ingången till teatern där det (när teatern inte är igång) inte rör sig folk och där man kan få sig lite lugn och ro. 

Det är enkelt att ta sig ut från nöjesparken, gå hem och vila en stund och sedan komma tillbaka om man önskar. Runt Daftöland och Daftö Resort finns även bra förutsättningar till att ta en paus i den Bohuslänska naturen. Genom att ta en promenad längs de fina vandringslederna längs klippor, strand och skog med bänkar och utsiktsplatser att stanna till vid längs vägen.  

Mat och fika

Mat och fika

På Daftöland finns fem mat- och fikaställen, här kan du se vilken mat som erbjuds (öppnas i ny flik).  

Restaurangerna har tyvärr inte ramper vid kassorna vilket gör att det kan vara svårt att ta sig fram till några av dem med rullstol. Vi är medvetna om att vi brister här och kommer göra allt vi kan för att bidra med extra hjälp och service tills ramper finns. 

Det är tillåtet att ta med egen mat in i parken och äta den på en av flera parkbord med bänkar.